Екологічне майбутнє вже близько: білоруський завод представив їстівну упаковку

23.08.2017

Уявіть, що Ви прийшли в магазин і побачили: багато товарів які продаються в одній особливій упаковці — в їстівній плівці. Разом звідусіль кудись зникли пергамент і звичайний поліетилен, звільняючи місце для упаковки майбутнього...Що ж це значить?

Не так давно вчені БГУ розробили їстівну плівку, а завдяки співпраці з ВАТ «Борисовський завод полімерної тари «Полимиз» масштабне виробництво їстівної упаковки стало можливим для всіх зацікавлених компаній.

Основний компонент їстівної плівки — крохмаль, але й присутні і інші натуральні харчові інгредієнти. У повсякденному житті крохмаль використовується у харчовій промисловості, так і в косметичній, фармацевтичній. Це натуральний і безпечний матеріал, завдяки якому плівка і стає дійсно їстівною. Інша сторона такого набору компонентів — екологічність. Вам зовсім не обов'язково з'їдати плівку, можна просто викинути упаковку, адже вона не потребує додаткової утилізації і розкладається протягом 4-12 місяців під впливом навколишнього середовища. Враховуючи, що плівка поліетиленова — тонкий шар матерії, виготовлений з поліетилену. А пакувальний поліетилен має такі властивості, як еластичність, вологонепроникність, морозостійкість і гігієнічність, в підсумку може просто не стати!

Крім того, їстівна плівка хороша для фасування липких цукерок, мармеладу і навіть в якості заміни воску для фруктів.

Вже зараз завод надає зразки їстівної плівки різних розмірів і щільності партнерам в Білорусі і за кордоном. Багато хто розуміє, як важливо йти в ногу з часом, удосконалюючи свою продукцію, виробництво, технології. Безсумнівно, їстівна плівка змінить погляд на упаковку в цілому і відкриє нові шляхи для розвитку цієї галузі.

Джерело

X